torstai 15. syyskuuta 2011

Kiintorulla :)

Main hakuharjoitukset on edenneet irtorullien kanssa siihen pisteeseen, että oli aika siirtyä kiintorullaan. Viikko sitten jätimme ensimmäistä kertaa ilmaisun käyttöön otettuamme irtorullat kotiin. Kylläpä hakukassi tuntuikin vajaalta kun kiintorullahan on kuulunut vakiovarustukseen jo kauan, vaikkakin niin, ettei Mai saa rullaa suuhun. Järjestimme kiintorullaharjoituksen vähän samaan tapaan kuin aikanaan ilmaisun alkeet irtorullillakin. Emme menneet kuitenkaan kentälle, vaan järjestimme hakualueen alkuun aukealle paikalle harjoituksen. Maalimiehet olivat tietysti lähellä eikä niitä tarvinnut etsiä, koska rulla oli se tärkein.

Aluksi Mailla oli rulla niin kuin sen pitääkin olla. Ensimmäinen maalimies yritti auttaa Maita laittamalla käden maahan ja nostamalla rullaa, mutta Mai ei hoksannut. Ihmettelin taas vain harjoituksen luonnetta. Sen jälkeen maalimies auttoi ottamalla rullasta kaksin käsin kiinni, mutta se oli aikas ahdistavaa. Mai vain katseli minua ilmeellä: nyt ne tarraa kiinni, auta. Kaksi kertaa meni näin, mutta molemmilla kerroilla Mai kuitenkin toi rullan, mutta harjoitus ei ajanut asiaa. Tämän jälkeen irrotin rullan toisesta kannattimestaan, minkä jälkeen Mai tajusi maalimiehen viereen mentyään nostaa rullan ihan itse suuhun. Siitä sitten vain mahtipalkat ja siinä se. Asia jätettiin muhimaan viikoksi.

Viikko oli myös hyvää lisäaikaa minulle rullan säätöön. Aitoon norskiin pitää olla kuulemma jotkut erikoistyökalut, mutta minullahan niitä ei ole. Ruuvit pyörii vain ympyrää ilman, että saan vastakappaleesta mitään otetta. Lopulta ennen ensimmäistä kertaa sain suutuspäissäni revittyä kumin ruuvien läpi ja yhden reiän molemmilta puolilta paikalleenkin, niin että saimme toteutettua ensimmäisen kerran harjoituksen. Kokonaisena rulla oli kyllä vähän liian pieni, joten Mai ei varmaan senkään vuoksi sitä oikein hoksannut. Mutta nyt se hemputin vekotin oli saatava kuntoon. Vastassa oli nimittäin toisetkin ruuvit, mistä sain kumiosan irrotettua, mutta en millään repimisellä enkä levittimillä takaisin. Lopulta otin käyttöön mattoveitsen ja leikkasin kahden ruuvinreiän välit auki. Vahvisteeksi halkeamaan tulee kunnon teippi, vaikka se ei ehken olisi edes välttämätöntä.

Tänään oli jälleen hakuharjoitukset. Aluksi kiintorulla oli toisesta päästään auki. Mai otti kahteen kertaan alaspäin roikkuvan rullan itsenäisesti maalimiehen viereen päästyään. Märän rullan kanto oli kuitenkin selvästi hankalaa; rulla valui suusta ja Mai pidätteli rullaa ruuvin kohdasta ja välillä se pääsi tippumaankin. Yritys kauniiseen rullan luovutukseen oli kyllä erinomainen. Käytin pariin kertaan lisäksi tuo-käskyäkin, mutta en usko, että sitä olisi oikeasti tarvittu. Kolmannella kerralla Mai sai vähän helpotusta hankalaan rullan kantoon kun rulla kiinnitettiin toisestakin päästään, niin kuin se normaalisti onkin. Rulla jäi kyllä löysälle, mutta se ei menoa haitannut. Mai otti kiintorullan rullan suuhunsa aivan itsenäisesti maalimiehellä, toi se minulle sivulle, odotti irrotuskäskyn ja lähti näytölle. Taitava Mai <3 ja siitä murulle namuja ja palloleikkiä. Taitava Mai sai muuten tänään postia Atlantin toiselta puolelta; kaksi sertifikaattia kesällä ansaituista titteleistä eli Junior Herding Dog (JHD-s) ja Herding Ranch Dog I (HRD I-s).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti