sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Aivopieru

Äkkipikaisena ihmisenä olen erittäin altis aivopieruille. Milloin olen muuttamassa ja milloin mitäkin tekemässä valtaisalla innolla kun jotain saan päähäni. Ompelu innon vähän laannuttua keksin videoiden editoinnin. En ole sitä laiskana ihmisenä harrastanut kun ensin pitäisi editointiin perehtyä kunnolla, eikä ole kunnollista ohjelmaakaan. Nyt tästä aiheesta olen kuitenkin innostunut ja heti laitoin töpinäksi. Tarkoistus olisi ottaa ensin kokeiluohjelma käyttöön, mutta ennen sen asentamista pitää saada editoitavaa materiaalia koneelle. Muutamat videot on jo ideoitu, mutta osa materiaalista puuttuu. Joko ne on kuvaamatta tai sitten ne on jumissa Sonyn handycamissa.

Alkuviikosta pakkaset paukkuivat täällä etelässäkin, mikä haittasi harrastustoimintaa. Torstaina onneksi pakkanen oli jo hellittänyt ja Mai pääsi itsenäisyyspäivän treeneihinsä. Muita ei kimppikseemme ollut tulossa, joten kutsuin Biancan Halin kanssa treenaamaan. Kaksin on kuitenkin mukavampaa kuin yksinään. Muutoin tällä viikolla olen pitkälti keskittynyt videomateriaalieni katseluun sekä videokameran tyhjentämiseen.

Kova into olisi siis niiden videoiden tekoon ja kävinkin eilen lauantaina ja tänään sunnuntaina kuvaamassa yhteen videoomme materiaalia. Koirat oli vähän ihmeissään uudenlaisista toimistamme, mutta saatiin me jotain kameralle tallennettua. Onneksi ei kukaan ollut näkemässä, koska ne toimet ei hirveen järkeviltä varmastikaan olisi näyttäneet. Järkevältä ei myöskään varmasti näyttänyt se kun aikuinen ihminen vetää kissaa pulkassa ympäri kämppäänsä. Pakkohan Onnille oli kyytiä antaa, kun se linnoittautui pulkkaan makaamaan.

Lauantaina meille tuli myös yövieraaksi työkaverin Papu-amerikancockeri. Tämä "erilainen" koira sai Halin vahtivietin heräämään, joten sitä piti komentaa aika tavalla. Yö sujui onneksi kuitenkin hyvin, ja aamulla Hali ja Papu pääsivät Purinalle kun Biancalla ja Halilla oli Laura Uuksulaisen vetämä motivointikurssi mölleille. Hyvä kurssi olikin ja sen jälkeen Papu haettiin omaan kotiin.

Ja sitten oli aika kuvata meidän ensimmäinen "musiikkivideo". Tätä videota ei ole editoitu millään tavalla kun Movie maker ei tunnista uusimman videokameran kuvaamia videoita koneeltani. Video ei olisi käsittelyä tarvinnutkaan, mutta olisi alkuun voinut jonkun tekstin laittaa.

Videota ei siis ole käsitelty. Pahoittelen samalla äänen laatua, kun taustamusiikki tulee läppärin onnettomien kaiuttimien ja videokameran kautta sekä sinun koneesi kautta. Valoakin saa odottaa ensi kesään, joten pikkasen on pimeää. Seli, seli.

Hali on siis videolla treeneistä väsyneenä kun läppäristä alkaa soida Santanan Into The Night (Feat.Chad Kroeger).

4 kommenttia:

 1. Chilasta olisi saanut myös aika hyvän videon, kun laitoin tuon pyörimään. Kun Hali alkoi laulaa, sisko oli melko ihmeissään, heilutti häntää, tuijotti pää kenossa kaiutinta ja inahteli ja haukahtikin. :D

  VastaaPoista
 2. Emma alkoi myös sekoilla kun kuuli Halin äänen. Yritti hypätä syliini niin että meinasi mennä tuoli rikki :)

  VastaaPoista
 3. Ihana Hali :D
  Jäi vaan vähän auki, että tykkääkö se tuosta kertosäkeestä vai inhoaako se sitä kun pitää niin ulvoa. Hmm.
  Mutta huippu biisi ja toi mahtava raspikurkku laulamassa. Panisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kertosäe on edellisen puhelimen soittoäänenä, mitä Hali on oppinut hälyttämään. Kaikki on saanut alkunsa kovaäänisestä melodista renkutusta soittavasta herätyskellostani, mitä Mai hälytti. Hali opetteli saman ja myöhemmin se siirtyi soittoääneeni.

   Poista