lauantai 8. kesäkuuta 2013

Halin ensimmäinen tokokoe

ja HENGISSÄ SELVITTIIN. Tuntui, että olisi ollut minunkin ensimmäinen tokokokeeni kun edellisestä kerrasta on niin paljon aikaa. Jännitti siis jälleen kerran niin, ettei tahtonut tulla koekirjan täytöstä mitään ja jalat tärisi paikkamakuun aikana. Mä niin odotan sitä aikaa kun pääsen piiloon istumaan, mutta sen aika tulee vasta alokasharjoitteluiden jälkeen. Paikkamakuussa ei ole koiran osalta siis mitään jännitettävää, mutta se vaan on se ensimmäinen liike tokossa ja siitä se panikointi lähtee.

Kokeemme oli Vihdissä Tervalammen koululla ja tuomarina toimi Hannele Pörsti. Hali oli vähän ihmeissään paikasta ja mitähän me sinne mentiin tekemään, eikä ohjaajan omituisuus varmastikaan auttanut yhtään informaatiota lisäävästi. Erityisesti ihmettely näkyi ensimmäisessä liikkeessä eli paikkamakuussa. Hali katseli vaan rivissä (olimme reunimmaisina oikealla), että mitähän noi muut oikein puuhaa. Tästä syystä ei mennyt ensimmäinen käsky perille vaan niitä tarvittiin kaksi, minkä jälkeen laskeutuminen oli hidasta. Liikkeen lopullakin vielä pään päällä pyöri suuri kysymysmerkki, mutta onneksi yksi käsky riittii istumaan nousuun.

Kuutamolla olo tuli esiin myös liikkeestä maahan jättävässä. Hali menee aina enemmin maahan kuin tekee muuta, mutta nyt se istui. Annoin toisen käskyn, mutta istui vain, joten ihan sama. Muuten olin ERITTÄIN TYYTYVÄINEN SUORITUKSEEMME.

Kuvan on ottanut Suvi Sokolnicki

Tuloksemme oli 162 pistettä ja siten ALO 1

1. Luoksepäästävyys: 10 (Hali <3)
2. Paikalla makaaminen 8 (tuplakäsky ja hidas maahan meno)
3. Seuraaminen kytkettynä 8 (vaikea sanoa kun en katsonut, Hali ei edistä, mentiin vaan)
4. Seuraaminen taluttimetta 9 (sama selitys kuin edellisessä, mutta tässä tunne oli parempi)
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 (Hali istui, aivopieru ja pikkuinen kuutamolla)
6. Luoksetulo 10 (Hali ei ole tullut niin nopeasti ja niin lähelle treeneissäkään, sivulle tulo oli hieno)
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 (vaikea sano, en taaskaan katsonut)
8. Estehyppy 10 (Taitava Hali)
9. Kokonaisvaikutus 8 (Pörsti ei selittele, mutta tais ohjaajan pökkelöinti vaikuttaa)

Kuvan on ottanut Suvi Sokolnicki


Loppuselityksenä sanoisin vielä sen, että mehän ruvettiin olemaan tokon suhteen tosissaan vasta viime huhtikuussa, ja Hali on kehittynyt siitä ajasta paljon. Se sai kokeessa aika paljon kehuja muilta, joten oikealla tiellä ollaan. Kuulin, että kennelpiirissä oli suunniteltu, että meidät pyydettäisiin johonkin näytökseenkin. Hali on näyttänyt siis tokokyntensä julkisesti.

Jatkosuunnitelma on, että jatkamme vielä alokkaassa, jotta saamme lisää kokemusta koetilanteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti