tiistai 2. elokuuta 2011

DOBOa jälleen yksityisopissa

Eilen oli Mailla ja Halilla ohjelmassa agilitya koulutukseni jälkeen. Main kanssa tein rataa, missä mentiin useampaan kertaan kontaktiesteet. Maihan on ollut keväästä lähtien epävarma kontakteilla ja siitä syystä tekee ne todella hitaasti ja empien. Nyt olen vaihtanut palkat kontaktiesteistä eteenpäin niin, että se saa palkan vasta vapautuksen jälkeen. Parin toiston jälkeen kontakteille tulikin loistava vauhti. Huomiselle onkin suunnitelmissa, että avustaja saa palkata kontaktit lelulla heti kun olen Main niiltä vapauttanut. Hali harjoitteli myös kontakteja mutta vain alastuloja puomilla ja A:alla. Se ei ole pätkääkään epävarma vaan nokkii alastulolla kuin kana, mistä onkin ilo palkata. Teimme myös kolme lyhyttä hypyistä ja putkista koostuvaa rataa. Vähän valssausta, takaakiertoja ja välillä ihan suoraankin mentiin. Halille on tehnyt tauko hyvää, koska se hakee nyt paljon paremmin juuri esteille eikä käteeni.

Ja tänään oli vuorossa DOBO. Olin taas Main kanssa yksityisopetuksessa, mutta nyt varsinaisen kouluttajan kanssa. Aluksi kävimme läpi alkulämmittelyt lähinnä kotiharjoituksia silmällä pitäen, jos niitä ei tehdä heti lenkin jälkeen. Pallon kanssa Mai harjoitteli tasapainoiluja eri asennoissa ja liikkuen. Tällä kerralla minun piti lisäksi heijata palloa vähän puolelta toiselle niin, että koira on koko ajan pallolla. Oli muuten hyvää jalkajumppaa kuten myös pelkkä pallon paikallaan pitäminen sisäreisilihasten turvin, heijaus kohdistui enemmän pohkeisiin ja sääriin, mutta myös reisiin. Tällä kerralla meikäläinen joutui muutenkin hommiin. Kouluttaja kysyi, että mikä osa-alue minussa kaipaisi harjoitusta. Vastasin, että keskivartalo, ja sitähän sitten jumpattiin. Harjoitukset olivat kivoja, varsinkin kun aina ei huomannut jumppaavansakaan, koska koira otettiin lähes kaikkiin ihmisen jumppiin mukaan. Silloin keskittyi lähinnä koiran suoritukseen ja oma lihasharjoittelu tuli siinä sivussa. Nyt kyllä lihakseni oikein huutavat, että töitä on tullut tehtyä. Huomasin nimittäin jo automatkalla, että keskivartalo ja koivet on jo kipeät. Ihan huippuhomma meille varsinkin kun nyt saadaan ohjaajin töihin ja ihan huomaamattaan. Lopuksi teimme vielä venytykset molemmille. Vähitellen voimme aloittaa myös kotiharjoittelut, koska ostin kotiin oman pallon.

Huomessa siis taasen agilitya luvassa ja torstaina hakua. Viime viikolla haku jäikin väliin osallistujien vähyyden vuoksi. Ja perjantaina alkaa LOMA. Taas on kivaa luvassa :)

1 kommentti:

  1. Vitsi kuulostaa ihan huipulta toi dobo! En ole ennen kuullutkaan koko lajista, täällä susirajalla ei sitä vielä taideta tuntea. Tuo pallolla jumppaaminen tekee varmasti tosi hyvää koiran syville lihaksille. :)

    VastaaPoista