sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Lumipallona lukses pompin taas

Meillä on viikko sujunut lähinnä lumileikkien parissa. Maanantaina olisi ollut Linan agitreenit, joihin olin aikeissa mennä kun kerrankin olisin päässyt oikein kouluttajalliseen ryhmään. Katsoin kuitenkin juuri ennen töistä lähtöäni, että pakkasta oli illaksi luvattu huimat -13 C, joten peruin treenit ja lähdin ostamaan kilotolkulla Halille lihotuslihoja ja muuta rekvisiittaa. Illalla lenkkeillessäni huomasin kuitenkin, ettei pakkasta ollut niin paljoa, mutta silloin lähtö olisi ollut jo myöhäistä kun piti kuitenkin muutkin lenkittää.Olin viime viikon myöhäisemmässä vuorossa joten aamulla haukut sai vähän pidemmän lenkin kuin normaalisti. Mutta myöhäisempi kotiintulo vähensi valitettavasti ilta-aikaa niin, että ei illalla juuri muuta ehtinyt kuin tehdä pitkän lumisen lenkin. Keskiviikkona ilolintu-Mai pääsi kyllä omiin agitreeneihinsä, mutta Halin treeneihin perjantaina ei ehditty töideni vuoksi.

Iloinen lumipalloni mun <3

Linan perhe on vielä postikorttimaisemissa Taikamaassa, mutta postikorttimaisemissa ollaan mekin kun pääkaupunkiseutu kiri muun Suomen nopeasti kiinni lumitilanteessa. Ulko-ovesta lähtiessä tuntuukin kuin asuisi lumilinnassa kun saa lumen ympäröimissä vallihaudoissa kulkea alkumatkan lenkille lähtiessä. Lisäksi tunnelmanluojana lumi on auttanut valaisussa niin, että pimeään aikaankin on aivan ihanaa ulkolla ja lenkkeillä pitkin valottomia metsiä ja peltoja. Olenkin siis kulkenut lähinnä reittejä, joissa koirat saa olla suurimman osan matkasta vapaana. Ja siitähän on otettu sitten ilo irti. Koirat ovatkin super puhtaita kun lumikylpyjä otetaan useita kertoja päivässä. Tämän viikon laulu onkin ollut tuo otsikon laulu, vaikkakin oikeasti se on Kumipallona luokses pompin.
Pinjakin saa osansa lumipesuista, vaikka yrittääkin parhaansa mukaan piiloutua lumihankeen.Linan kontaktitreenit ei ole laiskuuttani edistyneet aivan suunnitelmien mukaan, mutta onhan meillä jo pohjat tehty ja aikaakin vielä pari päivää. Halin lihotuskuuri puolestaan sujuu oikein hyvin, vaikkakaan lihomista ei ole juurikaan vielä havaittu. Sen verran nyt kuitenkin, että tiedän lihojen jääneen hyötykäyttöön. Lihotuksen ohella Halilla on nyt päivittäin paikkamakuutreenit makkarissa, jotta saan annettua lisäravinteet syystä ja ilman, että toiset ovat vieressä haluamassa samaa.

Vitsit mikä peräsin :)


Mai on tänä talvena kasvattanut niin muhkean peräsimen, että sitä saattoi oikein trimmata. Kävimmekin sitten heiluttelemassa tuota peräsintä Hyvinkäällä Martti Salosen tuomaroimilla agilityradoilla, joista yksi oli kylläkin hyppyrata. Jos Mailta kysytään, niin radat meni aivan älyttömän hyvin, nopeasti ja osattiin tosi vaikeita juttuja. Tuomarimme ei ollut kuitenkaan asiasta ihan samaa mieltä kun jokaiseen tuloslappuun oli kirjoitettu HYL, väärä rata. Väärä rata tuli ainakin ensimmäisellä radalla aika moneenkin kertaan, mutta hauskaa oli. Mai oli sitä mieltä, että noin mahtavan suorituksen jälkeen tyhjennetään koko reppu leluista ja herkuista, mutta mun mielestä ei ihan niin hyvin mennyt. No joo, Mailla oli siis tosi hauskaa jälleen. Se oli mielestään jatkuvasti lähtövuorossa, kanssakilpailijat oli aivan ihania, suoritukset mahtavia eikä palkkauksessakaan ollut valittamista. Ehkä saadaan vielä ne tuloksetkin paranemaan kun saadaan taas rutiinia noihin kisoihin.

Lopuksi tilpehöörit viikon varrelta:
- Poju-kissaa jahdataan aina ajoittain sekä Halin että Linan toimesta. Tämä on kiellettyä, joten siihen olen joutunut puuttumaan. Lisäksi varsinkin Lina jää vielä vähän kyttäämään, mikä on myöskin laitonta.
- Olen ollut huomaavinani aussievirnistyksen häivähdyksiä Linan huulilta kotiin tullessani. Ehkä siitäkin on hymyhuuli tulossa.
- Lina taitaa pitää meikäläistä vähän sekona kun se ei oikein ymmärrä aina intoilujani. Vähitellen se on päässyt kuitenkin hommasta jyvälle, mutta ei silti vielä antaudu täysillä ilonpitoihin. Tänään se osallistui jo tanssituokioomme Main "peppulaulun" rytmeissä.
- Onneksi edes joku eli Lina tykkää voittamastani Fatboy-koiranpatjasta. Se ei oikein hyvin muovaudu ja on liukaskin, joten Hali ainakin valuu siitä pois kun ei ymmärrä mennä suoraan patjan keskelle.

1 kommentti: