sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Mikään ei ole niin helppoa kuin koiran laihdutus

Olen aina sanonut, että mikään ei ole niin helppoa kuin koiran laihdutus. Nyt ongelmani onkin juuri päinvastainen eli lihotus.

Viikon varrella Lina on hoikistunut, vaikka se on jo parin päivän ajan syönyt annettujen ruokintaohjeiden maksimimäärää eli 5 dl tai vähän reilu menee masuun päivittäin. Linalla oli onneksi vähän varaakin kaventua, mutta Halilla puolestaan ei olisi. Tuo mikroaussie on hoikistunut entisestään eikä ruoan lisääminen aiheuta kuin lisääntyvää peräpäästä tulevan tavaran määrää. Taitaa siis homman nimi olla sellainen, että neiti aloittaa huomenna proteiini-kalsium-dieetin. Kysyin Halilta mielipidettä tähän ja sehän sopii sille. Sille kun uppoaa varmasti kaikki tarjoiltu ruoka.

Mai, Hali ja Lina selkävertailussa.

Lihotuksessa olisi myös olennaista kulutuksen vähentäminen, mutta se tuskin onnistuu. Rimppakinttu riekkuu sen kun kerkiää ja varmasti on virkkuna jokaiseen hellyydenosoitukseen ja leikkiin, mitä tarjolla vain on. Hannu ja Kerttu -sadussa noita pisti lapset häkkiin lihotukseen, mutta se ei ole moraalisesti oikein. Antaa siis neidin painella entiseen malliin, kehittyypähän ainakin lihakset, vaikka ne ei suuremmin kasvakaan. Hali muistuttaakin lähinnä voimistelijaa, jolla on huippuunsa viritetty kehonhallinta, mutta luiden päällä ei juurikaan pehmyttä tavaraa ole.


Sitten toiseen propleemaamme, mikä nyt näyttää kuitenkin ratkenneelta. Linan korvat toimii ja se tunnistaa nimensäkin, vaikka muuta mielenkiintoista lähettyvillä olisikin. Lina on nyt melkein yhtä innokas tulemaan luokse kutsuttaessa kuin äitinsäkin. Lina tulee iloisesti myös kuullessaan siskonsa nimen. Nyt voin sitten vain kehua ja palkata mallikkaasti käyttäytyvää mustaa hauvelia. Lisäksi Lina on oppinut rauhallisemman tervehtimistavan kun tulen kotiin. Viikolla moikkailu oli aika kiihkeää, mitä lisäsi varmaan vieraammassa paikassa olokin. Nyt se jaksaa häntää heilutellen odottaa, että saan vaatteet pois ja antaa myös toisille tilaa tervehtimiselle. Huomasin myös tänään, että Linalla oli hienoista ylähuulen nostoa kun lauloin iloisesti virnistelevällä Maille hymyhuulet-laulun kertosäettä. Ehkä Linasta on tulossa äitinsä kaltainan hymyhuuli, Maihan aloitti suunnilleen samanikäisenä hymyilyn.

1 kommentti:

  1. Minkälaatuista ruokaa syötät? ts. Oletko kokeillut syöttää jotain aktiivisten koirien tuhdimpaa ruokaa? Sitä ei tarvitse syöttää niin isoja määriäkään, kuin jotain hötöisämpää.

    VastaaPoista