tiistai 10. huhtikuuta 2012

Uukkarit viestillä

Otsikko ei suinkaan tarkoita U-käännöksiä vaan U-pentuja eli Halia ja Linaa.

Tänään oli vuorossa viestiä vanhalla latupohjalla kävelytien ja autotien välissä. Autotie ei ollut kaksikolle liian lähellä, mutta pyörätie tuli loppumatkasta aivan reitin viereen. Matka ei taaskaan ollut pitkä, mutta H:lla vähän pidempi kuin Linalla. Molemmat juoksivat hyvin ja äänekkyyttäkin saatiin vähemmälle. Hali keksi ensimmäisen lähetyksen jälkeen, että piippaaminen ei kannata. Lina puolestaan hiljeni jkv odotellessaan ja lähtötilanteissakin. Niissähän se ei toki hauku, mutta piippausta yrittää välillä väliin ujuttaa.

Halin matka A-pisteeltä D:lle tuli tosiaan pyörätien viereen. Kävelin kyllä lumessa tien sivussa, mutta tokihan nuo hajut kulkeutuvat. Pirpana kävi tarkistamassa kerran pyörätien puolelta matkan suuntaa, mutta palasi äkkiä jäljelle. Hyvin on siis nenä nyt neidillä käytössä ja malttia tarkkuuteenkin löytyy. Kyl mää vaan sanon, että jos siitä ei muuta tule, niin hyvä viestikoira ainakin ;-) Hyvä viestikoira tulee varmasti Linastakin kun sillä on selvästi myös lajiin sopiva luonne ja ruumiinrakennekin. Ensi kerralla Uukkarit pääsevät juoksemaan metsään ja vähän pidemmälle matkalle.

Viikonlopun kisoissa oli kuvaajia useampikin. Mikko Marttisen kuvat on jo julkaistuna, mutta paikalla oli myös Jukka Pätynen kameransa kanssa, joten ehkä häneltäkin joitain julkaistaan lähitulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti