sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Viikonlopun puuhailut

Viikonlopun menoista vähän myöhemmin, mutta nyt alkuun tarinaa tiistain viestistä. Viestikausi alkoi lumitilanteesta huolimatta jo tällä viikolla kun tärkeintä on saada ensin Hali tottumaan uuteen viestiohjaajaansa Biancaan ja Lina uuden harrastukseensa. Halihan kekkasi heti, mistä on kyse ja juoksi kuin aropupu. Matka ei ollut pitkä ja lumeen jäi selvät jäljet, mutta harhan otettuaan se joutui ottamaan kuitenkin nenän käyttöön ainakin matkallaan A-pisteeltä C:lle. Ainoa huomautettava asia oli piippailu ennen lähetystä. Tätä yritetään korjata sillä, että lähtölupa tulee ainoastaan hiljaisuuden jälkeen.

Halin piippailu odottaessa oli kuitenkin pientä Linan aiheuttamaan meteliin. Se ilmaisi turhautumistaan haukkumalla kovaa ja paljon. Äänettömyys odottaessa ja juoksussa on viestikoiralle yksi tärkeimistä piirteistä, joten tuohon huutamiseen puututaan heti. Mahdollisesti kaivamme jostain sitruunapannan käyttöön, mutta jollain tavalla se lopetetaan. Muuten Linan juoksut meni todella hienosti ja määrätietoisesti. Bianca oli kerran ehtinyt juoksuttamaan Linaa Kain kanssa ja nyt se oli hyvin jo jutun juurella. Näitä helpoja juoksuja tehdään nyt jonkin aikaa metsien lumien sulamista odotellessa. Minkä jälkeen voidaan siirtyä pidempiin matkoihin ja nenän käyttöön.

Viikonlopun puuhailuun sisältyi sitten Halin tokotreenit ja Main agikisat. Eilen lauantaina Mai ja Pinja pääsivät äitini luo odottamaan kun napero kävi tokoilemassa. Näin sain taas ujutettua lenkin treenimatkaan eikä tarvinnut ottaa vanhempia koiria odottelemaan kentän laidalle tai ulos.

Tokossa aiheena oli sivulletulojen kertaus, seuraamisen liikkeellelähdöt ja liikkeestä maahanmenot sekä luoksetulokin yhden kerran. Halli, jossa vielä toistaiseksi harjoittelemme on ATD:n agitokola. Siellä on laitettu peilejä katoonrajaan alaspäin vinosti laitettuna, joten niistä on hyvä seurata koiran asentoa ilman, että sitä tarvitsee vinottain kurkkia. Niistä on todella paljon apua harjottelussa kun kouluttajakaan ei voi koko ajan kaikkiin keskittyä. Harjoituksista ei sitten sen kummempaa kuin, että homma etenee oikein kivasti kun on koira, joka tekee tokojuttuja innokkaasti ja parhaansa mukaan.

Tämä päivä eli sunnuntai kuluikin sitten HAU:n omissa kisoissa Purina Areenalla Seppo Savikon tuomaroimilla radoilla. Läheltä taas piti ja pääasiassa vitosia tehtailtiin. Sanoinkin, että voisin hommata vitosia varten oman kisakirjan, että niistä edes jotain lohdutusta saisi. Mutta siis ensimmäisen agiradan vitonen tuli aivan typerästä kiellosta, minkä jälkeen päätin, että en valssaa enää ikinä kontaktin jälkeen kun siitä ei näytä koskaan seuraavan mitään hyvää. Toinen rata oli hyppyrata, mistä tuli mielestäni puhdas rata kunnes kuulin, että magneettirengas oli hajonnut (hajoavat renkaan menevät puoliksi, jos koira osuu). Voi kökkö, vitonen taas.

Kolmas rata oli taas agilityrata, mistä meille hylätty. Menin sitten kuitenkin valssaamaan puomin jälkeen. Aivot huuti, että älä tee sitä, mistä aiheutunut epävarmuus paistoi Maille asti, joten se lähti luvatta puomilta suorittamaan edessä olevaa hyppyä. Se siitä nollaradasta sitten kun tuli väärä rata. Lisäksi tällä radalla minun piti toteuttaa jokin aika sitten harjoittelemani tuplapersjättökin, mutta en sitten uskaltanutkaan. Voi, se olisi ollut niin hieno, mutta onneksi kohdan sai hoidettua puolivalssillakin.

Tuloksia voi käydä katsomassa HAU:n sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti