sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kesäkausi alkaa

Nyt kun Main juoksurumba on ohi niin voimme siirtyä kesäkauden arkirutiineiden pariin ainakin joksikin aikaa. Kesäkausi tietääkin lisää lajeja viikon varrelle sekä Maille että Halille. Miimin ohjeistus oli pitää Mai pumpulissa nyt jonkin aikaa, mutta se ei pumpulissa viihdy vaan tyytyväisenä sen saa pidettyä vain järjestämällä sille toimintaa. Toiminta toki on nyt pempeää ja hauskaa, ei mitään turhia nipotuksia eikä ainakaan paineistusta.

Kotia olen järjestellyt uuteen uskoon ja nyt makuuhuone on valmis ottamaan vastaan pentulaatikon jahka sellainen jostain hommataan. Taidamme olla kiitollisia, jos Hannu jaksaisi meille sellaisen rakentaa ja Miimi sen tänne toimittaa. Vessa on jo penneleille hommattu. Sille ei kuitenkaan ole ihan heti tarvetta, mutta edellisestä kerrasta oppineena, ei Mai kaipaa pentulaatikkoakaan kun vasta supistusten alettua.

Lauantaina kävimme äitini luona mutkan kautta ja kävimme tekemässä uuteen metsään esineruudun. Pinjalla oli taas tärkeä tehtävä ruudun tallauksessa ja taisi se yhtä esinettä limottaakin. Esineitä metsään jäi kahdeksan: viisi erilaista lelua, kompassi, villalapanen ja matkalta löytynyt pieni harjan pätkä. Koska kyseessä oli kevään ensimmäinen ruutu, autoin Halia huutelemalla metsästä esineitä. Hali saikin sitten lähteä ruutuun ensin ja löysikin kolme esinettä: kaksi lelua ja kompassi. Jokaisessa välissä palkkasin ja ensimmäistä tuontia autoin juoksemalla karkuun. Taikanenä oli siis oikein pätevä ja asia oli hautunut talven aikana, kun viime kesän viimeiset ruudut eivät menneet ihan näin hyvin. Mai puolestaan haki loput. Ainoastaan sille tuotti ongelmaa vasen takakulma. Se on se, minne vasuri ei tahdo millään päätyä. Meininki oli iloista hankalasta vasemmasta huolimatta, ainakin tyttö sai taas juosta kyllikseen tehtävän perässä. Mai tapaa juoskennella ruudussa turhaakin kun Hali tekee tarkkaa ja järjestelmällistä työtä.

Sunnuntaina vuorossa oli merleille jäljet ja esineitä sekä Pinjalle tärkeää tallaustehtävää. Jäljet kävin tekemässä pellolle ensin, minkä jälkeen lähdettiin hakemaan kaupasta lihapullia kotiin jääneiden namppojen tilalle. Sieltä sitten esineruutua tallaamaan, mistä tulikin yli 50 m syvä ja noin 30 m leveä. Esineitä metsään jäi seitsemän (kompassi jäi reppuun). Hali haki metsästä kaksi esinettä. Ensimmäisen se haki jäljestämällä ja toiselle lähetykselle ei meinannut millään lähteä kun lihapullat haisi liikaa taskusta. Lähti kuitenkin ja siihen lopetettiin. Maita puolestaan en meinannut millään saatua pidettyä ruudusta poissa ennen lähetystä edes lihapullien voimalla. Se sai sitten hakea neljä esinettä, viimeinen harja haettiin tarkoituksella porukalla. Hali löysi sen.

Halilla oli kesän ensimmäinen jälki ja sitäkin sai nyt jarrutella. Vähän se oli välillä "pallo hukassa", mutta selviytyi siksakissa maaliin asti. Yksi keppi jäi matkalle, mutta muut löytyi. Olisi varmaan pitänyt laittaa vähän namia sinne helpottamaan, mutta eipähän mennyt ohikulkijat jälkiämme sotkemaan. Mai puolestaan latasi omalle janalleen niin, että meinasi sormet taas lähteä irti. Vastaan siis otetaan loistavia apuneuvoja liinan pitoon niin, että ei sattuisi joka kerta niin kamalasti. Ihan on ruvennut pelottamaan ja sillä se liina välillä näpeistä irti lähteekin. Vasemmalle lähtevä jälki tuotti kamalasti vaivaa. Mai tiesi, että se sinne lähtee takajälkeä hetken mietittyään, mutta kun kääntyminen vasempaan vaan on niin vaikeaa. Alusta selvittyämme Mai jäljesti todella tarkasti vaikkakin välillä harhautui sivujakin haistelemaan. Kepit kuitenkin löytyi ja silmukkakin tuli selvitettyä. Olen aivan ihmeissäni tästä Main uudesta tyylistä jäljestää tarkasti nenä maassa. Hyvä tytöt <3

Lopuksi vielä kesäkauden rytmimme:
- Maanantai-ilta: agikoulutus, Halin agitreenit (jos Bianca paikalla niin Main ja Pinjan aktivointia samaan aikaan) ja HAU:n kimppistoko Halille ja Maille
- Tiistai: Main haku (jos se nyt ehtisi käynnistyä ennen mammataukoa)
- Keskiviikko: Halin viesti sekä Halilla toukokuussa ja kesäkuun alussa HSKP:n tokokurssi.
- Torstai: Rallytoko Halille tai Maille sekä Main agikimppis (Mai rallytokossa kun agi jää tauolle, Hali tuuraa Maita)
- Perjantai: ei mitään suunnitelmia
- Viikonloppu: kursseja, kisoja, tapaamisia, jälkeä, esineitä, lepäämistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti