tiistai 31. heinäkuuta 2012

Alkuviikon treenirintamalta

Nyt loppui HAU:lla kesätauko kun minulla oma kesätaukoni vasta alkoi. Maanantaina oli suunnattava siten kouluttamaan, minkä jälkeen oli Halin agilitytreenit. Hali pääsi Linan tilalle, koska Linalle agility olisi mitä pahin harrastus. Onneksi ryhmässä ei ole vielä tehty mitään etupäätä kovasti rasittavaa, mutta jatkaminen olisi turmiollista. Ohjaaja pysyy kuitenkin ryhmässä samana eli Bianca jatkaa Halin kanssa.

Maanantaina oli siten ensimmäiset treenit Biancalla ja Halilla koulutusvuoroni jälkeen. Hali pääsi ennen vuoroaan Linan ja Biancan kanssa lämmittelemään, minkä jälkeiset treenit taisi mennä hyvin. Onneksi Hali tykkää Biancasta kuin hullu puurosta, joten se ei sen kummemmin haikaillut perääni vaan teki töitä tälle toiselle viestiohjaajalleen. Nyt Biancakin saa jatkaa agilityohjaajana olemista ja opetella eteenpäin. Taisi Pikku-H yllättää nopeudella :)

Halin agitreenien aikana minä kävin kävelemässä Main ja Pinjan kanssa lenkin, minkä jälkeen molemmat saivat vähän agittaa. Jouduin menemään halliin sisälle, koska siellä oli ainoa vapaa kenttä. Arvelin, että häiritsenköhän viereisellä kentällä olevan Halin treenejä, mutta onneksi en. Hali oli tainnut tehdä temppunsa jo kävelymme aikana eikä se muutenkaan tainnut siellä häiriintyä meistä. Yritin kyllä kehua koiriani vähän maltillisemmalla äänellä enkä päästänyt ilmoille tyypillisiä raikuvia ilonkiljauksiani.

Agilityn jälkeen vuorossa oli tokovuoro. Aluksi H osallistui ryhmäpaikkamakuuseen. Makasi paikallaan, vaikka pää pyörikin toivottua enemmän. Päänpyörintä johtui siitä kun yhden koiran takana oleva lempisisko ei malttanut makuulla ja lempi-varaohjaajakin liikuskeli aika tavalla. Makuu oli kuitenkin varman näköistä, joten olisin voinut istua penkillä vaikka loputtomiin. Veera ilmoitti kuitenkin ajan täyttyneen ja pakko oli nousta koiraa palkkaamaan.
¨
Main ei tarvitse makaamisia harjoitella, joten sen kanssa tein pari-ilmoittautumisen kahteen kertaan. Toisto johtui siitä, että Veeralla ei ollutkaan suunniteltu Rinna ensimmäisellä kerralla vaan varmempi Sara. Samalla sainkin tehdä ilmoittautumisen sekä remmissä että vapaana. Hyvin meni ja toisella kerralla palkkasin vasta seuraamisen alusta kun olimme ensin odottaneet, että Rinna pääsee makuupaikalleen ja oikeaan asentoon. Riekunnan ja leikkimisen jälkeeen tein Main kanssa vielä seuraamista suoralla ja kääntymisiä, jättävät sekä eteenlähetyksen.

Main mentyä huilimaan Hali tuli taas kehiin ja aloitti noudolla. Tällä liikkeellä on hyvä aloittaa kun se menee niin hyvin. Ei korjattavaa, ei niin missään vaiheessa, mutta palkkasin ensin irrotuksen jälkeen ja sitten pitämisestä. Sen jälkeen demottiin Biancalla alokasluokan hyppyä ja se meni jotenkuten. Tekihän se sen, mutta mietintää oli viime kertaista enemmän. Hypyn jälkeen Ipa sai harjoitella ihan uutta asiaa, ruutua. Vein ruutuun ensin kosketusalustan ja vähän taputtelin sitä. Ruutu-käsky oli aluksi ihan outo, joten lähetys vaati myös mene-käsyn. Ruudussa olevalle kosketusalustalle menosta naksuttelin ja palkkailin ja näin kuinka pikkuneidillä raksutti. Raksutti niin hyvin, että tyhjäkin ruutu meni aivan loistavasti. On se vaan taitava ja viisas, katsoi ihan itse, että menee kehän sisään ja keskelle. Joo, tiedän, että takalaita olisi parempi, mutta me mennään nyt näin.

Hali oli saanut tehdä jo aivan tarpeeksi kun ottaa huomioon edeltävät agitreenitkin, joten seuraamista ja jättäviä ei edes harjoiteltu, mutta pari kertaa otin luoksetulon kauempaa. Aivan huippua kun se on niin hyvin oppinut heijastinasian. Opetan nyt kuntoon tuon edessä olevan asennon ja sitten rupean tekemään taas vauhtia luoksetuloon.

Mailla oli vielä yksi vuoro kentällä. Bianca auttoi leluhetsillä kun harjoiteltiin maahanmenoja kaukana kovemmassa vireessä. Maahanmenot on hyviä, mutta Mai rupeaa selvästi ennakoimaan, jos tätä toistaa useamman kerran. Tästä lähtien harjoittelen tätä vain kertaluontoisesti. Lopuksi meillä oli enää nouto suunnitelluista tekemättä. Tämän teinkin nyt aivan eri tavalla kun huomasin kun Saija teki Louhen kanssa metallikapulalla agilitya. Ihmettelin touhua ja sain vastauksen. Louhi ei pidä metallista, joten sille rakennetaan intoa siihen leikin kautta ja himoagittajana hypyt ja pöytä olivat oivia nostattajia. Me haluttiin tehdä siis tuota myös. Nostin rimat 65 cm:iin ja heitin kapulan hypyn taa, lähetin Main hyppykäskyllä ja lennossa sanoin tuo eikä muuta. Mai lähti, nosti kapulan ja kääntyi heti takaisinpäin. Sen jälkeen jatkettiin matkaa vielä erinäisin hyppykuvioin, mutta ilman mitään tiukkoja käännöksiä. Maista tämä oli todella kivaa ja se piti kapulaa tiukasti mukanaan ja toi sen lopulta minulle kun ilmaisin liikkeelläni olevan sen aika. Jokaisen kerran aloitin siis hyppynoudon tapaan, mutta jatkoin matkaa vielä vähän. Kerran lähetin Main sivulta, jolloin se tuli hypyn ohi, mutta tajusi heti itse, että hyppy jäi tekemättä ja kiersi sen tekemään. Ehkä M on nyt ymmärtänyt sen, että kapulan kanssa tullaan aina takaisin saman hypyn kautta :)

Tiistaina vuorossa oli hakua. Nyt teimme kisanomaisen treenin niin, että en tiennyt, missä maalimiehet ovat. Viimeaikaisten paineiden vuoksi annoin kuitenkin kaikille palkat mukaan, palkattomuutta voidaan harjoitella joku toinen kerta.

Alue tallattiin aika avoimeen metsään, missä vasemmalla puolella oli aika matalaa pääasiassa saniaiskasvustoa sekä puita ja oikealla puolella perinteisempää metsää ja kalliota. Mai pääsi "puhtaaseen" metsään heti tallauksen jälkeen. Maalimiehet saivat palkkansa ja minä lähdin hakemaan koiraa. Radalle lähdin ihan sillä ajatuksella, että koiran mukaan mennään.

Ensimmäinen pisto vasemmalle vaati kolme toistoa. Kaksi ensimmäistä oli pluruja, mutta kolmannella Mai korjasi oikein kunnolla. Vähän ennen etukulmaa se kurvasi eteenpäin, mutta jos siellä olisi joku ollut, niin olisi se sen haistanut kun radalla tuuli kävi vasemmalta edestä. Oikealle lähti hyvin ja suoristi vielä omatoimisesti. Ei mitään sielläkään. Vasemmalla lähti ensimmäisellä, mutta kurvasi jo matkalla eteenpäin, mutta nyt annoin mennä kun osasin ottaa tuulen huomioon. Mai teki kuitenkin syvän ja hyvän etenevän piston. Näin sen hyvin ja kutsuin takaisinpäin kun pisto oli jo riittävän pitkälle edennyt. Takaisin tuli hyvin ja kehuin iloisesti. Matkalla se sai kuitenkin selvästi hajun ja kuvasi vähän takaisinpäin. Hyvä, ensimmäinen löytyi lähempää montusta. Vasemmalle lähetin ja hyvin lähti, annoin etsiä aikansa enkä ehtinyt kutsuakaan kun tuli jo rulla suussa. Toinenkin löytyi :) Kolmas lähti näytölle mukaan, koska meitä oli vain kolme ja tuomarikin piti olla. Viimeisen sijainnin sain siis nyt selville, mutta sen olisin ehkä arvannutkin. Toisen löydön jälkeen vasemmalle Mai lähti vähän nihkeästi, koska sieltä tuli tuuli niin hyvin. Tämän vuoksi tarvittiin kaksi lähetystä, mutta tulipahan tutkittua kunnolla. Viimeiselle Mai lähti suoraan, mutta kurvasi noin 25 metrissä äkkiä eteenpäin. Yleensä olisin kutsunut sen pois, mutta ajattelin nyt, että se lähti hakemaan hajua tuulen alapuolelta. Näin se saikin hajunsa ja löysi viimeisenkin eksyneet.

Nämä olivat oikein hyvänmielen treenit. Niistä muutamasta huonosta pistosta en ollut yhtään näreissäni vaan kannustin parempaan suoritukseen. Hyvistä pistoista puolestaan kehuin ja palkkasin iloisesti. Myös rullantuonnit ja näytöt sujuivat hyvin, vaikkakin niiden palkkauksen sai hoitaa maalimiehet. Aivan ihana treeni, todella hyvin mielin sai lähteä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti