tiistai 10. heinäkuuta 2012

MAI 5 v

Rakastakin rakkaammalla, ihanaisella, taitavalla ja hauskalla Mailla oli eilen syntymäpäivä. Plakkariin tuli tänä vuonna viisi vuotta. Syntymäpäivän kunniaksi Mai sai laulutanssit aamulla ja illalla se pääsi agikisoihin. Kyseella oli oman seuran kisat, Purina Open. Kisoihin lähdettin ihan sillä asenteella, että sankari tehköön mitä haluaa. Tärkeintä on, että molemmilla on hauskaa.

Työnsä tehnyt, onnellinen Mai viime lauantaina. Kuvan on ottanut Christina Fiilin

Ensimmäisellä radalla Mai potkaisi takajaloillaan yhden riman alas ja minä ryssin hätäilemällä vähän myöhemmin. Minun virheeni on pahempi, koska siitä tuli tulokseksi hylätty. Mai mokista olisi tullut ehkä 15. Rimoja kaikki. Loppupäässä rataa oli vaikeampi keppikulma ja tiesin, että jään paikalleni. Näissä tilanteissa Mai saattaa kiilata seuraavaan keppiväliin kuin pitäisi. Kaiken hörötyksen jälkeen sanoinkin sille saatteeksi, että keskity. Ja niinhän se pimu teki. Kiva rata sähellyksineenkin, vaikka menikin pipariksi.

Toinen rata oli Martti Salosen tuomaroima. Siinä oli oikein kunnon juoksurata, mutta onneksi Mai irtoaa hyvin eikä ohjaajan tarvitse juosta ollenkaan joka paikkaan. Rata menikin sitten vauhdikkaasti lopun mutkia lukuunottamatta. Olin jostain ihmeen syystä suunnitellut juoksevani nopeammin ja vielä loppuradasta. Mikä lie mielen ailahdus, mutta meni se sovelluksellakin. Olisi sen kyllä voinut jo alkujaan suunnitella toisenlaiseksi. Maalissa sitten hirmu bileet synttärisankarin loistavasta radasta. Luulin, että nolla tuli, ja niin luuli muuten koirakin. Eipä kuitenkaan tullut kun Mippe tuomarinsihteerinä ystävällisesti kertoi, että virhe tuli puomin ylösmenolta. Se olikin ensimmäinen laatuaan, joten ehkä nyt mietin tekeväni ylösmenoille jotakin. Tilanne puomille mennessä oli sellainen, että hanskasin sitä kunnolla, ettei se menisi vieressä olevaan putkeen. Mai varmaan keskittyi minuun niin kovasti, että puomille menoluvasta loikkasi kontaktialueen yli. Tuloksia voi käydä katsomassa täältä.

Tänään tuore viisivuotias pääsi hakutreeneihin. Tänään sillä oli ihmeteltävänään kaatuneen puun päällä nököttävä maalimies. Tässä oli tarkoituksena se, että sen pitää nostaa rulla alhaalta, vaikka maalimies on ylhäällä. Mai ei ensimmäisellä kierroksella ymmärtänyt selvästi puussa nököttävää maalimiestä ilmaisun arvoiseksi, mutta toisella kiekalla jo keksi homman nimen. Muuten treeni meni hyvin, mutta pistot aiheuttavat liiaksi päänvaivaa. Tästä alkaa tulla tapa melkein joka lähetykselle, että ensimmäinen on pluru. Toinen jo parempi, ja loppu radasta pistot paranee. Pitää varmaan tehdä oikein kunnon pitkää rataa.

Christina Fiilin otti paimennuspäivästämme lauantaina runsaasti kuvia, joista kokosin Main kuvia muutaman omaan kansiooni. Muut kuvat löytyvät täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti