torstai 1. maaliskuuta 2012

Mittausta


Mai sai ensin näyttää lapselleen esimerkkiä mittauksesta. Vuodet eivät ole vielä Main korkeuteen vaikuttaneet kuten oli oletettavaakin, mutta tulipahan tarkastettua, että 52 cm pitää edelleen paikkansa. Silmämääräisesti olen Halin korkeuden arvioinut olevan hyvin lähellä äitiään, mutta ehken hitusen matalampi se kuitenkin on. Pinja on 50 cm säkäkorkeudeltaan, joten on Hali ainakin sen.

Venkulan mittaus ei ollutkaan ihan niin helppoa kun sitä ei ole tullut harjoiteltua. Pää valahti sillä heti kun suomalais-englantilainen -sanakirja sään päälle painui. Hyvän asennon olisin saanut pidettyä vielä Halin päätä ja kirjaa pitämällä, mutta kuka asettaa mitan viereen. Heti kun vapautin käden päästä ja otin mitan, pää valahti alas. Pää alhaalla Halin säkäkorkeus on 50 cm, mutta kun se lopulta nosti reippaasti päänsä lähemmäksi normaalilukemia, korkeus nousi 51 cm:iin. Tuota olen uumoillutkin, mutta tulipahan tarkastettua.

Katselin tuossa Main vanhoja kuvia australianpaimenkoirat ry:n tietokannasta. Nyt kun silmät on tottuneet tuohon Hali-pirpanaan, Mai näyttää kovin isopäiseltä nuoruuden kuvissaan. Enkä tarkoita nyt pelkästään korvia, joiden koko tulee taas tälläkin hetkellä paremmin esiin kun karvat ovat niiden ympäriltä kaikonneet. Laitan vertailuun muutamat kuvat:

Mai 2,5 kk

Hali 2,5 kk

Mai 6 kk

Hali 5 kk

Mai 1 v

Hali 1 v

Mai 1 v ja Pinja ensimmmäisellä aussieleirillään.
Eräs arvostettu agilityharrastaja näki Main 3 kk vanhana. Hän totesi, että Maista tulee aivan liian raskasrakenteinen ja liian valkoinen. Hän ei ottaisi sellaista koiraa. Pirjo yritti sanoa, että kyseessä on Elsan pentu eikä siitä ole tulossa suurta ja raskasta. Vasta puoli tuumasi vain siihen, että Elsan voisi ottaa, mutta Maista tulee liian raskas erityisesti agilitya ajatellen. Ja mites kävikään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti