torstai 29. maaliskuuta 2012

Torstai-illan pohdintoja

Tuuli on kertonut monesti, että Chilalla on suht' tiivis napanuora emäntäänsä. Nyt emännän poissaollessa napanuora on lainaohjaajaan eli minuun. Lenkillä se kipittelee iloisesti tietyn välimatkan päähän, mutta jää sitten odottamaan tai tulee vähän vastaan. Tämä on siis ilmeisimmin se napanuora, minkä pituuden ainakin noin lenkkeilyolosuhteissa pystyn jo helposti määrittämään.

No, mites sitten omien koirieni napanuorat? Sitten muistinkin, että Mai nirhasi ensimmäiseksi syntyneiden pentujensa napanuorat hyvin lyhyiksi. Miimin kanssa saatiin käännellä erityisesti kahta ensimmäistä eli Uulaa ja Halia niin, että tiiviin pesun kohteena ei olisi koko ajan mahapuoli. Siinä taisi siis käydä nyt niin, että Halin napanuora tuli niin lyhyeksi, että se jäi sidoksiin vain itseensä. Onneksi sillä on kuitenkin paimenkoiran luonne, mikä pitää sen kuitenkin jokseenkin kuulolla. Vaikuttikohan napanuoran lyhyys myös pohjattoman vatsalaukun muodostumiseen?

Tämä teoria ei nyt puolla kuitenkaan viimeisenä syntyneen Linan omapäisyyteen. Ehkä sekin on vaan tiennyt jo kauan, että siitä tulee viestikoira. Nyt on nimittäin käynyt niin, että viestiparini Maaret muuttaa Turkuun. Jäin siis ilman paria noin vartiksi kunnes Bianca ilmoitti, että voisi tulla Linan kanssa pariksi. Ensi viikollla onkin sitten aika aloittaa pohjat ennen metsien kuivumista.

Loppuviikon ei niin älykkäisiin pohdintoihin tuli myös Main sokerisuus suihkussa. Se ei tykkää sitten yhtään suhkussa käynnista, vaikka sen hyväksyykin. Muutenhan se tykkää läträtä veden kanssa vaikka kuinka, joten ei sitä sokeristakaan ole tehty. Ja taas ahaa-elämys. Sehän on vaan niin fiksu, että tietää klooriveden vaikuttavan turkin väriin. Muistin, että olen kuullut klooriveden tekevän hiukset vihertäviksi. Ehkä myös Mai on tuon kuullut tai sitten se tietää aiheesta jotain muuta kuin minä.

Pohdinnat sikseen ja aisaan:
- Mai ilmaisee nyt haluamallani tavalla pienet esineet eli nenällä näyttämällä, maahanmeno ei ole vielä automaattinen.
- Mai teki nollarataa agitreeneissä.
- Halin luovutukset on erittäin tiiviit ja intensiiviset.
- Launtaina alkaa Halin tokokurssi.
- Äänettömyys erityisesti Pinjalla on nyt tehotarkkailun alaisuudessa.
- Mailla epävarmuutta jättävissä asennoissa, mutta seurata jaksaa onneksi pidempäänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti